Vijf redenen waarom een weddingplanner een goochelaar zou inhuren

Als weddingplanner heb je een enorme taak. Je plant de hele trouwerij naar de wensen van de aanstaande bruid en bruidegom. Je boekt een prachtige locatie, zorgt voor de catering en huurt entertainment in. Het kiezen van het juiste entertainment voor een bruiloft kan de reputatie van een weddingplanner maken of breken. Zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt en het echtpaar zal je aanbevelen aan anderen. Dit betekent extra inkomsten en het begin van een langdurige relatie. Maak je echter de foute keuze, dan eindig je met een gefrustreerd en teleurgesteld echtpaar. De juiste keuze kan een simpel proces zijn. Maak je een fout en je mist een enorme kans. “OK, wat voor entertainment dan?” hoor ik je denken. Een goochelaar kan je op vijf manieren helpen om  de bruiloft tot een succes te maken.

1) Een goochelaar kan de gaten opvullen tijdens een onverwacht moment

Een voorbeeld: de fotograaf belt dat hij in de file zit en 15 minuten later komt. Deze 15 minuten moeten worden opgevuld. Wat nu? Geen nood! De weddingplanner heeft eenjuiste beslissing gemaakt door een goochelaar in te huren. De goochelaar schiet te hulp en zorgt voor een kleine act. 15 minuten later en de fotograaf is er. Hij begint direct met het maken van de foto’s. De weddingplanner blij, want er is gelukkig geen dood moment gevallen.  

2) Groepen mensen die elkaar niet kennen worden samengebracht door de goochelaar

Herkent u dit? Groepjes mensen die niet zich met elkaar mengen? Vaak op een bruiloft komen kennissen of familieleden bijeen die elkaar niet kennen. Een goochelaar kan hetijs breken tussen deze groepen. Aangezien verbazing een universeel gevoel is en zij op dat moment allemaal hetzelfde ervaren, hebben zij iets om  met elkaar te bepraten. “Zag je wat hij deed?” “Ja, dat was echt ongelofelijk!” Vanaf het moment dat de goochelaar de groep verlaat, is het gemakkelijker om als onbekenden met elkaar een gesprek aan te gaan.

3) Een goochelaar maakt de bruiloft nog onvergetelijker

Wie wil niet dat zijn en haar bruiloft nog jarenlang wordt besproken? “Weet je nog die goochelaar op de bruiloft van Sandra en Mark?” “Ja! Wat was dat een leuk feest!” Een goochelaar mengt zich tussen de gasten en zorgt voor magische en grappige momenten. Een goede goochelaar zal zelfs een speciale goocheltruc doen voor het verse echtpaar zodat zij een memorabel souvenir van hun speciale dag ontvangen.

4) Zowel jong als oud kunnen worden vermaakt door een goochelaar

Op een bruiloft komen zowel ouderen en jongeren. Vaak worden juist met het entertainment de aanwezige kinderen vergeten. Zij kunnen zich snel vervelen. Waarom  zouden de ouderen zich alleen vermaken? Een goochelaar kan ook de kinderen vermaken. Op die manier zullen zij de bruiloft als een prettige dag ervaren.

5) In een strak budget is een goochelaar de juiste keus

De recessie is nog steeds voelbaar in de portemonnee en een strak budget weerhoudt de weddingplanner ervan om  extra kosten te maken. Het zoeken naar een goed entertainment voor een betaalbare prijs kan lastig zijn. Een dure act kan ten koste gaan van het eten. En vaak boeken weddingplanners entertainment waarbij de act op een plek blijft. Gasten moeten dan naar de act gaan en niet iedereen zal dit doen. Een goochelaar inhuren betekent dat hij de gasten aan hun tafel komt opzoeken. Hij zal ervoor zorgen dat iedereen een goocheltruc heeft gezien. Verder is de flexibiliteit en multifunctionaliteit van een goochelaar betaalbaar en is de investering dubbel en dwars waard.