1️⃣1 jaar sinds mijn eerste virtuele goochelshow.

Bovenste foto is de eerste virtuele show, de onderste de meest recente.

Bovenste foto is de eerste virtuele show, de onderste de meest recente.

1️⃣Precies 1 jaar geleden deed ik m'n eerste virtuele goochelshow met de Amsterdam Magic Show (zie bovenste foto).

🆕Dat was helemaal nieuw voor mij, dus hebben we een Facebook-live gedaan met donaties.

🙏De meeste van m'n shows werden geannuleerd. Gelukkig gingen de geplande privéshows en de meeste kindershows door. En met Amsterdam Magic Show konden we van juli t/m december live optreden.

🤔Maar in het begin waren er momenten dat ik down was omdat ik het publiek miste tijdens het optreden. Ik dacht uiteindelijk: zou de pandemie de renaissance van het goochelen kunnen zijn?

✨Ik moest m'n manier van denken veranderen. Om de Ancient One uit de Marvel-film "Dr. Strange" te citeren: “You cannot beat a river into submission; you have to surrender to its current, and use its power as your own.” Virtueel optreden opende nieuwe mogelijkheden om magische momenten te maken. Iedereen zit nu op de eerste rij en je kunt close-up magie aanpassen zodat honderden mensen versteld staan. En met succes, want ik heb veel virtuele shows over de hele wereld gedaan. De onderste foto is van m'n laatste optreden.

🔥Door regelmatig op te treden (ook virtueel), blijven m'n vaardigheden en m'n passie voor de goochelkunst scherp. Is het ideaal? Nee, maar het komt op dit moment het dichtst in de buurt.