Nieuwjaarsbijeenkomst NVSM in Cruquius.

Als goochelaar kom je op de meest uitlopende plaatsen. Een paar weken geleden trad ik op voor NVSM waar ik een aangepast act deed voor de gasten. Na een rondleiding in Cruquius Museum was het mijn beurt om de gasten te verbazen. De feedback van de organisator, Roeland Staal, was als volgt:

Beste Fritz. En wat heb je ons afgelopen donderdag ook tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de NVSM weer doen verbazen. Mede door jou een zeer geslaagde bijeenkomst waarbij velen de storm trotseerden en daar absoluut geen spijt van hadden. Nogmaals dank!

Fritzy goes to Hollywood

magic castle

The Magic Castle. Gelegen in het drukke Hollywood. Voor veel goochelaars is optreden hier het hoogst haalbare. Je kan alleen optreden als je wordt gevraagd. Ook toegang tot de Magic Castle is exclusief. Je kan namelijk niet zomaar naar binnen. Je moet op de gastenlijst staan. Toen ik er optrad, was er een vriendin die al haar hele leven leefde in Los Angeles woonde maar geen manier wist om binnen te komen. Toen ik optrad, mocht ze bij mij op de lijst. Er is een dresscode waardoor er een bijzondere sfeer ontstaat. Mocht je ooit in LA zijn, dan kan ik je deze plek van harte aanbevelen. 

Amsterdam Magic Show

Tuesday 5 July heralds the dawn of a new cultural channel in the city: the Amsterdam Magic Show. The monthly magic and comedy show is a passion project of organisors and magicians Alex Blackwood and Fritz (met een z) Alkemade who noticed that Amsterdam offers almost everything to visitors except for magic. Each month, the beautiful cabaret-style theatre Paleis van de Weemoed will be transformed into a magical hub. Alex & Fritz plan to place Amsterdam firmly back on the map as a European center for magic.

Magic is all over TV and in the cinema with the "Now You See Me 2" movie. With the Amsterdam Magic Show, "Now You See It Live!", said Fritz

www.amsterdam-magic.com
hi@amsterdam-magic.com

www.facebook.com/amsterdammagic

Amsterdam Magic Show

Amsterdam, 13 juni 2016 

Amsterdammers brengen de magie terug naar de binnenstad. 

Op dinsdag 5 juli is er een nieuw cultureel kanaal in de stad: Amsterdam Magic Show. Volgens organisatoren en goochelaars Alex Blackwood en Fritz met een Z is er van alles te doen in de binnenstad behalve een magic show. Paleis van de Weemoed wordt maandelijks omgetoverd tot het magische hoofdkwartier. Op deze manier proberen de goochelaars Amsterdam weer terug op de magische kaart te zetten. "Goochelen zie je op TV en "Now You Can See Me 2" in de bioscoop; "Now you can see it" live" met de met Amsterdam Magic Show", zegt Fritz. 

www.amsterdam-magic.com 
hi@amsterdam-magic.com
www.facebook.com/amsterdammagic

Goochelaar in Amsterdam

Als goochelaar in Amsterdam treed ik op op de mooiste plekken in Amsterdam. Dan treed ik op 15 hoog in Oud-Zuid voor de artiesten van Cirque du Soleil en dan treed ik tijdens de award show van Salto TV.

Ik mocht tijdens een dinner cruise optreden voor voornamelijk Japanse zakenmensen. Zij zaten terwijl wij door de grachten heen vaarden. Het was een groep die overal vandaan kwamen voor een soort congres. Het was intiem, gezellig en een manier om mijn Japans op te vijzelen. Ik heb namelijk in in 2010 vier weken doorgebracht in Tokio. Maar dat vertel ik nog wel een keer :-)

Hieronder een positieve reactie van Kees Heije van Arkray Europe:

Fritz met een Z gaf tijdens onze dinner cruise een intieme show aan elke tafel. Met onze neus bovenop de trucs vielen we van de ene verbazing in de andere. Goede performance, aanstekelijk humor en verrassende acts. Onvergetelijk optreden!

Fritz met een Z, internationale goochelaar!

Afgelopen week was ik in Gabrovo, Bulgarije. Vanaf Schiphol naar Rome naar Sofia en dan nog 2 uur in de auto. Ik was nog nooit in Bulgarije geweest, dus ik was erg benieuwd.

Het was een geweldige ervaring! Leuke mensen, bijzondere cultuur en lekker eten. Ik heb daar samen met tweevoudig wereldkampioen goochelen Shawn Farquhar de goochelaars in Bulgarije mogen onderwijzen in het goochelen. 

Zondagavond was het gala en daar heb ik opgetreden voor de lokale politic en beroemdheden. Ik deelde het podium met collega's uit Canada, Servië, Kroatië en Roemenië.

Al met al een bijzondere ervaring, eentje die me lang zal heugen!

 

 

Goochelaar op bruiloft

Sinds een jaar specialiseer ik mij op het goochelen tijdens bruiloften. Als goochelaar op een bruiloft is het mijn taak om de gasten met elkaar te laten praten. Het is lastig als je twee families hebt die elkaar niet kennen. Het nieuwe echtpaar heeft vaak geen tijd om de families aan elkaar voor te stellen en een goochelaar is de perfect oplossing hiervoor.

Als weddingplanner kan het interessant zijn om een goochelaar in je bestand te hebben. Goochelaars zijn betaalbaar, ander soort entertainment en erg flexibel tijdens de bruiloft. Verder kunnen zij kaartjes uitdelen tussen de gasten en de plezierige sfeer versterken.

Hieronder vind je een positieve reactie van het pasgetrouwde stel Edwin en Kelly van der Horst: 

"Wij vonden het ook erg leuk dat je bent gekomen en hebben ook alleen maar positieve reacties mogen ontvangen. Je aankomst vonden wij leuk: beetje mysterieus, zo krijg je direct een indruk. De gasten moesten eerst de kat uit de boom kijken; wellicht de nuchterheid :-)
Het is erg goed dat je het hele publiek afloopt en tijdens je bezoek meerdere groepen aandoet. Daarnaast doe je naast je trucs ook een sociaal gesprekje met de mensen, dit maakt het interactief en breekt het ijs snel tussen onze gasten. Na je vertrek bleven de mensen enthousiast over je en kreeg ik veel de vraag: "Hoe kom je aan die Fritz met een Z?" Bedankt voor je enthousiaste show en we zullen je zeker aanbevelen aan andere stellen!"


Wil je als aankomend echtpaar of weddingplanner vrijblijvende informatie over hoe ik deze speciale dag memorabel maak voor de gasten, neem dan nu contact op.

Goochelaar op bruiloft

Als goochelaar in Amsterdam reis ik vaak naar het Verenigd Koninkrijk om daar op te treden. Daar merk ik dat het anders als hier in Nederland. Goochelen is populairder omdat het veelvuldig op TV te zien is. Maar ook het feit dat bij een bruiloft ook standaard een goochelaar wordt ingehuurd. 

Dit jaar zijn al drie echtparen getrouwd waarmee ik bevriend ben. Ik heb mogen optreden voor hun gasten en ook voor het kersverse bruidspaar een memorabele goocheltruc mogen doen.

De trend die ik in Nederland zie is dat een echtpaar de voordelen ziet van een goochelaar op een bruiloft. Lees hier wat de voordelen zijn.

Hieronder vind je een positieve reactie van Annemarijke en Oscar Brug uit Amersfoort.

"Fritz met een Z is onlangs te gast geweest op onze bruiloft. Wat een complimenten, lach en vermaak. Fritz weet met zijn vriendelijke uitstraling zowel de volwassenen als de kinderen enorm te boeien. Wij hebben als bruidspaar veel complimenten ontvangen op zijn optreden. Onze gasten gastvrij ontvangen en vermaken was een van onze doelstellingen die dag. Fritz heeft aan realisatie daarvan een hele mooie bijdrage geleverd!"

Wil je ook een goochelaar boeken voor je bruiloft of je bent als weddingplanner benieuwd hoe ik je kan helpen, neem contact op info[at]fritzmagic.nl.

Vijf redenen waarom een weddingplanner een goochelaar zou inhuren

Als weddingplanner heb je een enorme taak. Je plant de hele trouwerij naar de wensen van de aanstaande bruid en bruidegom. Je boekt een prachtige locatie, zorgt voor de catering en huurt entertainment in. Het kiezen van het juiste entertainment voor een bruiloft kan de reputatie van een weddingplanner maken of breken. Zorg ervoor dat je de juiste keuze maakt en het echtpaar zal je aanbevelen aan anderen. Dit betekent extra inkomsten en het begin van een langdurige relatie. Maak je echter de foute keuze, dan eindig je met een gefrustreerd en teleurgesteld echtpaar. De juiste keuze kan een simpel proces zijn. Maak je een fout en je mist een enorme kans. “OK, wat voor entertainment dan?” hoor ik je denken. Een goochelaar kan je op vijf manieren helpen om  de bruiloft tot een succes te maken.

1) Een goochelaar kan de gaten opvullen tijdens een onverwacht moment

Een voorbeeld: de fotograaf belt dat hij in de file zit en 15 minuten later komt. Deze 15 minuten moeten worden opgevuld. Wat nu? Geen nood! De weddingplanner heeft eenjuiste beslissing gemaakt door een goochelaar in te huren. De goochelaar schiet te hulp en zorgt voor een kleine act. 15 minuten later en de fotograaf is er. Hij begint direct met het maken van de foto’s. De weddingplanner blij, want er is gelukkig geen dood moment gevallen.  

2) Groepen mensen die elkaar niet kennen worden samengebracht door de goochelaar

Herkent u dit? Groepjes mensen die niet zich met elkaar mengen? Vaak op een bruiloft komen kennissen of familieleden bijeen die elkaar niet kennen. Een goochelaar kan hetijs breken tussen deze groepen. Aangezien verbazing een universeel gevoel is en zij op dat moment allemaal hetzelfde ervaren, hebben zij iets om  met elkaar te bepraten. “Zag je wat hij deed?” “Ja, dat was echt ongelofelijk!” Vanaf het moment dat de goochelaar de groep verlaat, is het gemakkelijker om als onbekenden met elkaar een gesprek aan te gaan.

3) Een goochelaar maakt de bruiloft nog onvergetelijker

Wie wil niet dat zijn en haar bruiloft nog jarenlang wordt besproken? “Weet je nog die goochelaar op de bruiloft van Sandra en Mark?” “Ja! Wat was dat een leuk feest!” Een goochelaar mengt zich tussen de gasten en zorgt voor magische en grappige momenten. Een goede goochelaar zal zelfs een speciale goocheltruc doen voor het verse echtpaar zodat zij een memorabel souvenir van hun speciale dag ontvangen.

4) Zowel jong als oud kunnen worden vermaakt door een goochelaar

Op een bruiloft komen zowel ouderen en jongeren. Vaak worden juist met het entertainment de aanwezige kinderen vergeten. Zij kunnen zich snel vervelen. Waarom  zouden de ouderen zich alleen vermaken? Een goochelaar kan ook de kinderen vermaken. Op die manier zullen zij de bruiloft als een prettige dag ervaren.

5) In een strak budget is een goochelaar de juiste keus

De recessie is nog steeds voelbaar in de portemonnee en een strak budget weerhoudt de weddingplanner ervan om  extra kosten te maken. Het zoeken naar een goed entertainment voor een betaalbare prijs kan lastig zijn. Een dure act kan ten koste gaan van het eten. En vaak boeken weddingplanners entertainment waarbij de act op een plek blijft. Gasten moeten dan naar de act gaan en niet iedereen zal dit doen. Een goochelaar inhuren betekent dat hij de gasten aan hun tafel komt opzoeken. Hij zal ervoor zorgen dat iedereen een goocheltruc heeft gezien. Verder is de flexibiliteit en multifunctionaliteit van een goochelaar betaalbaar en is de investering dubbel en dwars waard.